Millised on printsessipapagoid nagu lemmikloomad?

Võtke ühendust autoriga

Miks on see papagoi "printsess"?

Printsesspapagoi on Austraalia papagoi, mille teaduslik nimi on Polytelis alexandrae . Sellepärast, et see sai nime Taani printsess Alexandra (1844–1925) auks. Printsess Alexandra abiellus Walesi prints Edwardiga ja kui ta 22. jaanuaril 1901 Suurbritannia kuningaks sai Edward VII, sai temast kuninganna.

Seda armsat lindu tuntakse mitmesuguste nimede järgi, sealhulgas Alexandra papagoi, Walesi printsess Paraketi, printsessi Alexandra papagoi, kuninganna Alexandra papagoi, roosikõva papagoi ja spinifexi papagoi. Muidugi on nii meessoost kui ka naissoost printsessipapagoisid, kuid neid kõiki nimetatakse printsessideks!

Kus nad looduses elavad

Olen neid näinud looduses Lõuna-Austraalia sisemaa kõrbealadel, kuid usun, et neid leidub ka Lääne-Austraalias nii kõrbe- kui ka mägipiirkondades. Nad on nomaadid ja lendavad rühmadena koos ning neid võib sageli leida - ja kuulda - kaevude ja muude veeallikate läheduses.

Nad teevad õrnaid (aga lärmakaid) lemmikloomi

Üks esimesi asju, mida nende papagoide kohta kaugelt märgatakse, on nende läbistavad kõned. Nad teevad häid, leebeid lemmikloomi ja näivad isegi südamlikud, kuid nende siseruumides viibimine ja nende tähelepanu nõudmine võivad olla kõrvulukustav.

Füüsiline kirjeldus

Printsesspapagoi on keskmise suurusega papagoi tüüp ja seetõttu viidatakse sellele sageli kui papagoile. Paraketi vanem kirjaviis on parokett. Teiste Austraalia parakeettide hulgas on aina populaarseim Budgerigar.

Kuna Printsess Papagoisid on aretatud vangistuses juba üle sajandi, on neist arenenud või aretatud mitmeid variatsioone, eriti nende sulestiku värvus. Looduses on ka variatsioone, kuid need pole nii hääldatud.

  • Pikkus : isane kasvab umbes 46 cm (16 tolli) pikkuseks; emane on pisut lühem.
  • Kaal : need linnud on üllatavalt kerged, kuna suurimad isased kaaluvad ainult umbes 120 g (4 ja veerand untsi)!
  • Sulestik : Looduses on selle linnu sulestik enamasti roheline roosa kurgu, sinaka krooniga, erkroheliste õlgade ja kena sinise kämblaga, ehkki leidub ka siniseid ja kollaseid mutatsioone. Saba on üsna pikk ja õhuke. Naissoost on see pisut lühem. Ta pole nii erksavärviline kui isane ja ta kroon on kahvatuhall.
  • Nokk ja silmad : Nagu ülevalt ja alt fotod näete, on isase nokk korallpunane ja tema silmadel on oranžid iirised; naise nokk on kahvatu ja tema iirised on pruunid.
  • Toit : Looduses on nad teisaldatavad ja toituvad peamiselt spinifexist ja muudest seemnetest. Nad lendavad karjas ja ilmuvad äkitselt piirkonda, toituvad seal mõnda aega ja siis kaovad sama äkitselt.

Kuidas oma lemmiklooma hooldada

Printsess Papagoid teevad imelisi lemmikloomi. Järgmised on mõned märkused nende lindude kaaslastena hoidmise kohta:

Eluase

Printsess papagoid kohanevad hästi puuris elamisega ja sellega, et neil lubatakse kodus vabalt lennata. Samuti naudivad nad väliaedniku suuremat ruumi. Pikkade sabade tõttu vajavad nad ahvendades palju ruumi.

Toit

Vangistuses naudivad nad papagoisegu söömist ja armastavad köögivilju (näiteks maisi), idandatud seemneid ja mitmesuguseid puuvilju (näiteks õunu ja pirne). Pesitsusperioodil naudivad nad putukaid nagu söögirohud ja need pakuvad lisatoitu nii tibudele kui ka nende vanematele.

Nokahooldus

Kuna nende nokk kasvab, tuleb printsessipapagoile närida väikeste, kõvade okste ja oksadega. Veenduge, et need pole mittetoksilised.

Käitumine

Lemmikloomadena on nad oma käitumises veetlevad ja neil on oma isiksused, näidates isegi pereliikmetele või külastajatele meeldimisi ja mittemeeldimisi.

Nad saavad õppida inimese häält üsna selgelt jäljendama, kui neid õpetatakse rääkima juba noorelt, ehkki see võib võtta kannatust.

Eluaeg

Nad saavad küpseks umbes aasta vanuselt ja elavad üllatavalt kaua; mõnes elatakse teadaolevalt umbes 15–30 aastat.

Aretus

Nagu enamus teisi papagoisid, pesitsevad nad looduses õõnespuus, eelistades kummipuid (eukalüptid) ja vatikaid. Nagu paljud sisemaal elavad linnud, sigivad nad ka looduses enamasti vihma ja tibude jaoks on piisavalt toitu. Kuid nad arenevad vangistuses hästi, eriti kui neile antakse õõnespalk, kuid pika saba jaoks tuleb anda ruumi. Nad tulevad tagasi sama palgi juurde, et aasta-aastalt uuesti paljuneda, nii et seda tuleb puhastada lestadest ja haigustest igal aastal pärast kasutamist.

Nad eelistavad sigida rühmas, nagu nad käiksid looduses, ja munevad neli kuni kuus väikest valget muna. Beebid kooruvad välja umbes üheksateist päeva.

Silte:  Linnud Hobused Koerad