Koduses linnuvaatlus: Carolina Wren imikud ja pesad

Võtke ühendust autoriga

Carolina Wrens: põllumehe sõber

Carolina Wrens ehitab pesa peaaegu igasse õõnsusesse, olgu see siis looduslik või inimese loodud. Nad on ülemeelikud, kõva häälega kaneeli-pruunid linnud ja söövad igal aastal tuhandeid putukaid. Neid võib leida põhjas, kuid tehke paremini seal, kus talved pole nii külmad.

Paarid paarituvad kogu elu ja jäävad tavaliselt koos aastaringselt. Nad võivad siin Louisianas kasvatada aastas kuni neli sugu. Noorena kasvades söövad nad rohkem putukaid. Erinevalt nende nõost House Wrenist saavad nad hästi läbi teiste õõnsuses pesitsevate lindudega, nagu näiteks Bluebirds, Prothonotary Warblers ja teised.

Oleme teinud palju pilte nii täiskasvanud mutritest kui ka nende pesadest ja beebidest. Sellel lehel on juttu nende pesitsemisharjumustest, noorest ja nende väärtusest aednikule või kõigile, kes oma toitu kasvatavad.

Carolina Wrens pesitseb peaaegu kõikjal

Carolina Wrensi pentsikud pesitsuskohad

Pesade ehitamine ebaharilikes kohtades

Prothonotary Warblers'i kõrval peaks Carolina Wrens saama auhinna loominguliste valikute eest pesitsuspaikades. Nad võivad teha kõik õõnsused ja on teada, et nad pesitsevad kõiges, alates mootorratta- ja jalgrattakiivritest kuni paatide õhuavadeni ja kõikjal nende vahel.

Muidugi, nad pesitsevad tavalistes kohtades nagu linnumajad ja puuõõnsused, kuid näib, et nad eelistavad kohti hoonete, kodude ja muude inimese loodud ehitiste ümber.

Siin on kiire loetelu mõnedest veider kohtadest, millest me teame:

  • Tuhaplokid
  • Plastist kausid
  • Rippuvad korvid
  • Jalgrattakiiverid
  • Mootorrattakiiverid
  • Jõulupärjad
  • Potipingi riiul
  • Maja avatud räästad
  • Varu rehv kaubiku tagaküljel
  • Vaiba rull kõrvalhoones
  • Joonel ripub riiete tasku
  • Postkast
  • Lillepotid
  • Topsy türgi tomatiistutus
  • Garaažis suured plekkpurgid
  • Tuuled paadis

Pesa hüljatud munadega

Pesa rippuvas korvis

Munad, imikud ja putukad

Isane vingerpus ehitab paari territooriumi erinevates kohtades palju "mannekeeni" pesasid. Naine kontrollib igaüks ja valib ühe ning viimistleb selle. Kuplikujulises pesas muneb ta 4–7 pruuni täpilist muna. Ta inkubeerib mune 12–16 päeva.

Kui tibud kooruvad, pole neil sulgi, ainult pisut sume ja nad on pimedad ja abitud. Need kasvavad kiiresti, sest mõlemad vanemad hoolitsevad noorte eest, tehes sadu reise edasi-tagasi pesa juurde, tuues maitsvaid putukaid.

Kui beebid on 12–14 päeva vanad, lahkuvad nad pesast. Vanemad toidavad neid endiselt, kuid 2 nädala jooksul on paar tavaliselt alustanud teise pesa ehitamist.

Mõlemad vanemad toidavad noori

Putukate vastu ja DIY sue retsept

Erinevalt põhjakardinalist pole Carolina Wrensil eredat, silmatorkavat värvi. Nii isased kui ka naised on üsna kaneeli-pruunid, mille küljes on pühvlid. Mis neil välimusel puudub, korvavad nad putukate söömisvõime. Nad söövad peamiselt Hymenoptera perekonna liikmeid, kuhu kuuluvad sajuvitsad, herilased, mesilased ja sipelgad. Olen ka näinud, kuidas nad söövad krõpse ja rohutirtse.

Nad naudivad suet aastaringselt, kuid eriti talvel ja varakevadel. Siin, kus on kuum ja niiske, teeme võrdsetest osadest niiskete koostisosade sisse "mitte tilkuda" ja kuivatage.

Siin on meie supi "No Drip" retsept :

Märjad koostisosad

  • 2 tassi looma seapeki
  • 1 tass krõmpsuvat maapähklivõid

Kuivad koostisosad

  • 1 tass kaerahelbeid
  • 1 tass maisijahu
  • 1/2 tassi jahu
  • 1/2 nisuidud või kooritud päevalilleseemned

Ärge asendage köögiviljade lühendamist; nad vajavad tõelist, kõrge kolesteroolisisaldusega, loomsetest rasvadest valmistatud vanaaegset seapekki.

Segamisjuhised:

  1. Segage see kõik kokku ja suruge vahapaberiga vooderdatud pannile.
  2. Pange see külmkappi või sügavkülma, et see pisut taheneks.
  3. Lõigake plokkidesse, et see sobiks teie sööturiga. Ülejäänud osa saab hoida vahapaberisse mähituna sügavkülmas Ziplocki kotis.

Nii isane kui ka emane toidavad noori. Enamik meessoost mutrivõtmeid on suurepärased isad. Olen täheldanud Mimosa puus istuvat laulvat meest pärast pesasse toitu toomist. Kui putukatest napib, toidavad vanemad sageli noore suetüki.

Mees Carolina Wreni laulmine

Carolina Wreni laulud ja kõned

Tavaliselt teate, millal piirkonnas asuvad Carolina Wrens. Mehed armastavad laulda ja naised hääletavad pidevalt. Oma suuruse järgi oskab Carolina Wrens laulda erakordselt valjult. Kui te seda väikest pruuni linnu laulmist ei jälginud, ei usuks te, et lõhkav laul võis temalt tulla.

Nad on ka üks esimesi linde, kes saadab häire, kui piirkonnas on röövloom. Siis nad askeldavad edasi ka pärast kõigi teiste lindude kogunemist.

Silte:  Toit Inimese Keha-Kaardid Inimkeha